Een comfortabele matras

Het klinkt heel vanzelfsprekend. Na een lange dag ga je vermoeid naar bed en de volgende ochtend word je uitgerust weer wakker. Voor veel mensen is dit heel normaal, maar anderen worden ’s morgens geradbraakt weer wakker. Hun bed ligt absoluut niet goed en het gekraak van hun bed of matras houdt ze uit hun slaap. Wanneer dit voor jou ook geldt is het een goed idee om de matras van je bed nog eens goed te bekijken.

Een eenpersoonsmatras

Steeds meer mensen kiezen voor een eenpersoonsbed wanneer ze alleen zijn, of voor twee eenpersoonsmatrassen wanneer ze een dubbel bed hebben. De reden hiervan is duidelijk. Een eenpersoonsmatras kan je gemakkelijk aanpassen aan je eigen slaapcomfort. Een eenpersoons matras 90×200 cm kies je dan ook heel persoonlijk.

Slapen op een wolkje

Het klinkt voor veel mensen als een utopie; slapen op een wolk. Dit houdt echter in dat je een bed hebt wat jou de juiste ondersteuning biedt terwijl je heerlijk door kan slapen. Een matras die jou goed ondersteunt is een pocketveringmatras. Dit houdt in dat je een matras hebt die in 7 zones is ingedeeld waarbij de veren in hoesjes, de zogeheten pockets, zitten. Ze raken daardoor elkaar niet wanneer jij je omdraait in je slaap. Je hebt dan ook geen irritante bijgeluiden die jou uit je slaap houden.

Een matras voor jouw gewicht

Wanneer je een gemiddeld lichaamsgewicht hebt zullen alle matrassen over het algemeen comfortabel liggen. Op het moment dat jij echter wat meer weegt kom je al snel tot de conclusie dat deze vlieger niet meer opgaat. Je zal in dat geval moeten kijken naar een matras die is aangepast aan jouw gewicht. Bij een pocketveringmatras is dit heel goed mogelijk. Jij verdient immers alle slaapcomfort zodat je de volgende dag uitgerust aan de slag kan.